02.06.20

Planeeri järgmine õppeaasta koos Mondo maailmakooliga

Mondo maailmakooli 2020/2021 plaanide seas on nii huvitavad koolitused, uued ja mängulised õppematerjalid kui ka konkursid õpilastele. Tulge meiega!

Kaks suvekooli augustis
Augustis ootame kõiki haridustöötajaid kahte põnevasse suvekooli. 16.-19. augustil käsitleme ekspertidega rändetemaatikat ja õpime uusi meetodeid, mida õpilastega kasutada. 24.-26. augustil toimub suvekool alushariduse õpetajatele, kus tutvustame äsja valminud maailmahariduslikke õppematerjale “Amanda ja maailm”. Rändeteemalisse suvekooli registreeru siin ja alushariduse õpetajate suvekooli siin

Maailmapäevade konkurss
Kutsume koole, huvikooli ja noortekeskuseid korraldama noortega maailmapäevi ja -nädalaid. Sel õppeaastal võtame fookusesse kliimamuutuste ja rände teemad. Toetust maailmapäeva või -nädala korraldamiseks saab taotleda 5. oktoobrini ning kõige sisukamatele ja kogu kooli kaasavamatele on ka auhinnad.

UNESCO ühendkoolide aastakonverents
UNESCO ühendkoolide võrgustiku 48 liikmeskooli tervitavad uusi liikmeid. Parim võimalus võrgustiku tegemistega tutvuda on osaleda aastakonverentsil 25.-26. septembril.

Õiglase kaubanduse kuu
Oktoober on õiglase kaubanduse kuu. Võtke oma õpilastega sel kuul ette midagi põnevat, mis aitab teil avada õiglase kaubanduse maailma. Ideid selleks leiate siit.

ÜRO matke
22.-24. septembril toimub 15.-19. aastastele õpilastele online ÜRO matke. Koos teiste riikide õpilastega saavad noored haridusliku rollimängu kaudu õppida tundma ÜRO organite otsustusprotsessi.

Materjalid ja koolitused alushariduse õpetajatele
Uuel õppeaastal on meil palju põnevat suunatud just väiksematele maailmahariduse huvilistele. Tutvustame maailmahariduslikke materjale “Amanda ja maailm” ning toimuvad mitmed koolitused just alushariduse õpetajatele. Jälgi infot maailmakooli Facebookis.

Valikkursus ja maailmahariduse kursus
Kogu õppeaasta jooksul ootame teid kasutama valikkursust “Globaalne maailm”, mis on nüüd mugavalt ja tasuta Opiq keskkonnas. Õppeaasta teises pooles toimub ka maailmahariduse kursus haridustöötajatele.

Õpilaskonkurss
Kutsume 16-19-aastaseid noori osalema loovkonkursil, mis otsib vastuseid-peegeldusi kliimamuutuste teemale. Loovtöö formaat ei ole piiratud. Osaleda võib fotoseeria, muusikavideo, maali, lühifilmi, koomiksi, tänavakunstiteose, lavastuse, lühijutu, kudumi, luuletuse, podcast’i vms-ga. Loovtööde esitamise tähtaeg on 31.märts 2021.

Sõpruskoolide tegevused

Ka Mondo sõpruskoolide võrgustik keskendub 2020/2021. õppeaastal kliimamuutuste teemale. Kutsume õpilasi ja õpetajaid üles kaardistama kliimamuutuste mõju enda kogukonnale kogudes selleks oma vanematelt, sõpradelt ja vanavanematelt lugusid. Kogutud teadmisi, muljeid ja soove tuleviku kohta väljendavad õpilased loominguliste projektidena (kirjutades laule, jutte, tehes kunsti, luues filme vms) ja jagades neid teiste riikide noortega. 

Eriti terava tähelepanu all ongi uuel kooliaastal rände- ja kliimateemad – saame teiega jagada just nendel teemadel põnevaid uusi õppematerjale, toimub koolitusi ja külalistunde.

Kõiki sündmusi ja materjale jagame õigel ajal nii siin veebilehel kui ka maailmakooli Facebookis.

Kohtumiseni ja inspireerivat suve!

VAATA KÕIKI UUDISEID