25.08.21

Maailmapäevade konkurss on tänavu kliimamuutuste ja rände teemadel

Kutsume kõiki koole, lasteaedu ja noortekeskuseid korraldama kliimamuutuste ning rände teemalisi maailmapäevi või -nädalat. 2021/22 õppeaastal saab toetust taotleda ja maailmapäevade konkursil osaleda kahes voorus, esimese tähtaeg on 4. oktoobril.

Maailmapäevade tantsuline tegevus Rannamõisa Lasteaias.

Varasematel aastatel on neid teemasid avatud kaasavalt ja huvitavalt nii nooremate kui vanemate õpilastega. Seega ootame osalema kõiki haridusasutusi – nii lasteaedu, põhikoole, gümnaasiumeid kui ka noortekeskuseid ja huvikoole.

Maailmapäevade sündmused annavad hea võimaluse lõimida erinevaid õppeaineid ning kaasata lisaks tervele kooliperele ka kogukonna liikmeid. Olge hoiatatud – ühest maailmapäeva sündmusest võib välja kasvada ka pikaajalisem projekt või traditsioon. Näiteks eelmise aasta konkursi võitja, Keeni Põhikool, teeb esimesest maailmapäevade üritusest peale koostööd Valga Gümnaasiumiga.

Ideid maailmapäeva korraldamiseks leiab parimate praktikate lehelt. Näiteks, noored on koos juhendajatega valmistanud prügiskulptuure, tutvunud matemaatikas erinevate rahadega ja korraldanud heategevuslikku kohvikut. Vaata ka Facebookis teemaviidet #maailmapäevad.

Toetavaid tunnikavasid ja ideid leiab Mondo Maailmakooli materjalide seast. Soovitame aga vaadata ringi ka kogukonnas ja kutsuda maailmapäevade raames noortele esinejad või töötubade läbiviijaid kohalikest ettevõtetest, organisatsioonidest, vilistlaste või lapsevanemate seast.

Konkursi tingimuste ja lisarahastuse kohta uuri lähemalt konkursi lehelt.

Ilusat õppeaastat ning maailmapäevade tähistamist!

VAATA KÕIKI UUDISEID