14.02.22

Tutvustame uut veebikursust “Mondo rändekool”

Olete oodatud osalema Mondo rändeteemalise veebikursuse „Mondo rändekool“ online avaseminarile 28.02.2022, kell 14.00-16.00. Avaseminaril saame sissevaate kursuse sisusse, kuuleme eksperdilt rände teema olulisusest ja vestleme rände taustaga inimestega.

Rändekooli platvorm on Eesti esimene omataoline keskkond, mis koondab kõige olulisema, et rändeteemade kohta õppimist alustada. Kursus koosneb lühivideotest (võimalik vaadata ka vene- ja ingliskeelsete subtiitritega) ning taustatekstidest neljateistkümne rändega seotud alateema kohta. Kursuse sisu on välja töötanud Tallinna Ülikooli poliitikasotsioloogia dotsent ja rändeekspert Mari-Liis Jakobson.

Tasuta veebikursuse materjalid on toeks haridustöötajatele, et tunda ennast kindlamalt rändeteemade tasakaalustatud käsitlemisel õpilastega. Materjalid sobivad samas ka noortele valdkonna kohta õppimiseks. Kursust on kõigil osalejatel võimalik läbida endale sobivas tempos. Muuhulgas leiavad vastused järgmised küsimused:

  • kui palju on maailmas rändajaid ning kellele ja miks on need tänases maailmas olulised?
  • millised on rännet mõjutavad tõmbe- ja tõuketegurid ning kuidas rändeotsus sünnib?
  • miks riigid pagulasi vastu võtavad ja milliste kitsaskohtade ees varjupaigasüsteem tänapäeval seisab?
  • kuidas mõjutab ränne ühiskonda ning miks osa inimesi tajub rännet pigem positiivselt või negatiivselt?
  • kuidas on seotud ränne ja popmuusika?

Avaseminaril osalemiseks täida palun registreerimisvorm hiljemalt 25. veebruariks 2022. Seminariga seotud küsimustele vastab mari.jogiste@mondo.org.ee.

Registreeru seminarile siin

Veebikursus on välja töötatud projekti „Jagatud teekonnad” osana, mida kaasrahastavad Euroopa Komisjon, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Eesti Kultuuriministeerium ja Eesti Välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest.

VAATA KÕIKI UUDISEID