06.07.22

Mondo Ukraina Akadeemia toetab õpetajaid ja õpilasi

Mondo Ukraina Akadeemia eesmärk on toetada sundrände tõttu Eestisse saabunud Ukraina õpilaste kohanemist, vaimse tervist ja õpiteekonna jätkamist läbi loominguliste töötubade ja õpetajate koolitusprogrammide.

Akadeemia kunstisuuna raames viib Ukraina juurtega Eesti kunstnik Jarõna Ilo Eesti koolides läbi kunstiterapeutilisi töötubasid Ukraina lastele, mis pakuvad neile psühhosotsiaalset tuge ja aitavad kaasa kuuluvus- ja grupitunde loomisele. Sügiskuudel korraldab Jarõna ka 3-päevased meistriklassid Eesti ja Ukraina haridustöötajatele.

Akadeemia maailmahariduse suund keskendub Ukraina haridustöötajate võimestamisele, toetamisele ja pädevuste tõstmisele nii maailmahariduse, digioskuste kui ka interaktiivsete õppemeetodide osas.

Koolitused ja mentorid

Ukraina õpetajad Eestis saavad infot koolitusvõimaluste ja 18.-19. augustil toimuva suvekooli kohta infot ukraina keeles Maailmakooli veebist.

Eesti õpetajate töötubade ja võimaluse kohta olla mentorõpetaja, saab infot siit lehekülje lõpust.

Mondo Ukraina Akadeemiat toetab Heateo Haridusfond. “Heateo Haridusfond soovib panustada ettevõtmistesse, millel on potentsiaali jõuda võimalikult suure sihtgrupini. Koolitades Ukrainast pärit õpetajaid tegutsema Eesti haridussüsteemis ning Eesti õpetajaid töötama Ukraina õpilastega, aitame sõjapõgenike kiiremale kohanemisele kaasa. Mida sujuvam on kohanemine, seda kiiremini taastub koolides tavapärane rütm,” märkis fondi portfellijuht Kadri Väljaste. Loe pikemalt eestikeelsest artiklist siit

“Ootame väga, et projekti tulemusel tekib kogukond, kus Ukraina õpetajad saavad tuge, leiavad infot Eesti haridusasutuste kohta, kohtuvad kolleegidega ning jagavad kogemusi ja ideid,” ütles Ukrainast pärit õpetaja Anna Iaremenko. Kõik Eestis tegutsevad Ukraina õpetajad on oodatud liituma ka Facebooki grupiga Українські вчителі в Естонії.

Heateo Haridusfond on filantroopiafond, mille eesmärk on anda hoog sisse algatustele, mis aitavad lahendada Eesti üldhariduse suurimaid sõlmküsimusi. Fondi asutasid 2019. aastal Martin Villig, Taavet Hinrikus, Bolt ja Wise koos uue põlvkonna ettevõtjatega. Tänaseks on enam kui 50 ettevõtjat panustanud fondi kokku 3 miljonit eurot. Heateo Haridusfondi juhib Heateo Sihtasutus, kellel on pikaajaline kogemus mõjusate ühiskondlike algatuste käivitamisel ja kasvatamisel.

VAATA KÕIKI UUDISEID