06.04.22

Mondo pakub Ukraina õpilastele kohanemist toetavat loovustundi

Jarõna Ilo kunstiterapeutilised tunnid Ukraina õpilastele on tagasi.

Jarõna Ilo on Ukraina juurtega Eesti kunstnik, kes on koostöös MTÜ Mondoga toimetanud Ukrainas alates 2017. aastast. Ta on viinud läbi kunstiterapeutilisi töötube Ida-Ukraina Luhanski oblasti õpilastele, õpetajatele ja koolipsühholoogidele ning Ukraina õpilastele Eestis.

Alates septembrist korraldame taas üle Eesti kunstiterapeutilisi töötube, mis toetavad Ukraina õpilaste kohanemist ja vaimset tervist. Töötuba kestab 3 x 45 minutit ning on mõeldud õpilastele vanuses 7 – 18 aastat. Grupi suuruseks on 10 – 15 õpilast. Töötoa läbiviimise asukohaks on kooli enda ruumid. Koolid, kes on vastu võtnud Ukraina õpilasi, saavad tellida tasuta Jarõna loovustunni aasta lõpuni siit. 

Kunstiterapeutiliste töötubade toimumist toetavad Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskus – ESTDEV ja Heateo Haridusfond. Loovustundide läbiviimine Ukraina õpilastele on kooskõlastatud Sotsiaalkindlustusametiga.

Lisainfo: Aleksei Jašin, Mondo haridusekspert – aleksei@mondo.org.ee

 

Українською мовою

Мондо пропонує українським учням уроки творчості для підтримки адаптації.

Арт-терапія з Яриною Іло

Тренер: художниця Ярина Іло

Час: 3X45 хв, час проведення за домовленістю 

Місце: по всій Естонії, майстер-клас проходить у приміщенні школи

Вік учнів: 7-18 років    

Розмір групи: 10-15 учнів   

 

«Групове малювання-розпис допомагає людині краще самовиразитися, допомагає почати говорити», – каже художниця Ярина Іло.

Ярина разом з Мондо працює з учнями з Луганська у Східній Україні з 2017 року – пропонує їм уроки арт-терапії. Тепер ви можете запросити її до своєї школи по всій Естонії провести урок творчості для українських учнів, які переїхали сюди через війну.

більше інформації: Освітній експерт Mondo – aleksei@mondo.org.ee

VAATA KÕIKI UUDISEID