01.02.21

Kutsume noori loovtöö kaudu kliimamuutustest rääkima

Loovkonkursiga innustame 15-19-aastaseid noori otsima kliimamuutustele lahendusi tavapärasest erinevas, loovtöö formaadis. Loovtööde esitamise tähtaeg on 31. märtsil, ent soovitame loomeprotsessiga juba varakult pihta hakata. 

Ulatame selleks ka järgnevatel nädalatel abikäe! Eelregistreerunud noortega jagame kinnises Facebooki grupis igal nädalal kliimamuutuste ja loovusega seotud nippe ning kasulikku infot, mis neid oma nägemust vormistades edasi aitavad. 

Oma nägemuse esitab muusik Inger

Teistele inspiratsiooniks esitavad järgneva oma nägemused kliimamuutuste teemast erinevad loovad noored – muusik Inger, loodusfotograaf Priidu Saart, moekunstnik Ron Jonas Verlin, akrobaadid Helga Ehrenbusch ja Eva Kutman ning kunstnik Liisa Nurme. Prügises metsas tsirkusetrikkide tegemise ja suitsukonidest kunstiteose loomise kõrval küsivad noored oma töödega, milline on meie maailm paarikümne aasta pärast ja millist tulevikku nad ise tahaksid. 

Muusik Inger pühendas kliimamuutuste teemale laulu „Päästa maailma“ ning leiab, et on oluline, et noored sellel teemal kaasa räägiksid. “Lõpuks oleme meie need, kes oma tuleviku eest hoolt kannavad, et ka hallipäisena oleks meil keskkond, kus end mõnusalt ja turvaliselt tunda. Kliimamuutuste teemal laulu kirjutades lähtusin emotsioonist, mis mulle antud teemaga esimesena seostus. Enda loome läbi väljendangi seda, mida tunnen ning arvan ja see on minu viis teemade osas kaasa rääkida. See konkurss on teile, kes te samamoodi tunnete,” ütles Inger. 

Loovtöö formaadil pole piire

Loovtöö formaadis saab kliimamuutustest rääkida täpselt nii, nagu noortele sobib – olgu selleks siis muusikavideo, tänavakunstiteos, podcast või kudum – žanrilisi piiranguid ei ole. “Kliimamuutused on kompleksne teema ning sellel on seosed kõikide igapäevaste tegevustega,” sõnas konkursi korraldaja, MTÜ Mondo juhatuse liige Diana Tamm. “Loovtöö annab noortele võimaluse neid seoseid märgata ja väljendada. Näiteks ei pruugi moekunstnikud või videograafid olla varem selle peale mõelnud, et ka nende meelisvaldkonnas saab kliimamuutustele vastu seista.”

Hoia end kursis jälgides Maailmakooli Facebooki. Rohkem infot konkursi kohta ja eelregistreeruda saab veebis

VAATA KÕIKI UUDISEID