10.12.08

Kampala (Uganda) agulinoorte fotonäitus “Eyes See”

10.12.2008-10.01.2009 Galeriis Aatrium

Kui me veebruaris lennukis olime, teel Kampalasse, et sealsetele agulinoortele fotot õpetada, ei teadnud me tegelikult, mida oma ettevõtmisest oodata. Pärast esimest fototundi, kui olime näidanud, millisele nupule peab pildistamiseks vajutama ja andsime noortele kätte ühekordsed kaamerad ülesandega pildistada oma ümbruskonda, ei teadnud me ikka veel, mida oma ettevõtmisest oodata. Aga kui saime esimesed pildid kätte, avanes meile tükike päikseliselt eksootilisest ja inimlikult soojast agulimaailmast!

Kuigi tulemuseks on visuaalselt põnev pildiseeria kohalikust elust-olust, oli meie peamiseks eesmärgiks anda noortele praktilised teadmised fotograafiast, et neil oleks edaspidi võimalus fotoalast tööd teha, näiteks pulma- või portreefotograafina Seetõttu ei olnud tegemist vaid ühekordse ettevõtmisega. Novembrikuus leidis aset nö kursus edasijõudnutele, kus noored õppisid kasutama digitaalset fototehnikat ning tegid esimest tutvust arvutite ning fototöötlusprogrammiga.

Esimest korda eksponeeriti näitust “Eyes See” Kampalas Kabalagala agulis kohalike organisatsioonide keskuses L.O.C. Sündmusel oli menu ning vaimustunud publik ostis palju töid. Veel on näitus rännanud Itaalias: Modenas ning Firenzes, kus huvi oli samuti väga suur.

Näitusel võib näha Abdul Kizira, Allen Nansubuga, Boaz Ssemakula, Donnah Musisi, Eric Kaate, Ivan Tumwine, Jimmy Kabuzi, Keneth Kalungi, Mariyam Jimona, Monica Nakafeero, Moses Kyagaba töid. Fotod on müügiks. Et alustatud projekt pooleli ei jääks, läheb fotode eest saadud tulu nende noorte fototegemiste edasiarendamiseks.

Alis Mäesalu ja Marika Alver

Partnerid:  ISP in Africa (Itaalia), Needy Chidren Organization (Uganda)

Suur tänu: Tiit Pruuli ja AS GoTravel, Tarmo Rajaleid ja BFM,

AS Filmari, AS Overall Eesti,

perekonnad ja sõbrad.

Galerii Aatrium
Harju tn 6
E-R 08.00 – 20.00
L-P ja riiklikel pühadel suletud
www.galeriiaatrium.ee
galerii@galeriiaatrium.ee
tel.             50 21499

Eyes See

VAATA KÕIKI UUDISEID