30.01.24

Kunstiteraapia toetab Ukraina noorte vaimset heaolu

Maailmakool käivitas koostöös Tallinna Ülikooliga kunstiteraapia programmi, millega toetame Ukraina põgenikest noorte vaimset heaolu. 1,5 tundi kestvad seansid on koolidele tasuta ning need saab tellida Maailmakoolist aadressil mirjam@mondo.org.ee

Kunstiteraapia on psühhoteraapia vorm, mis kasutab visuaalkunsti materjale ja tehnikaid nagu joonistamine, maalimine ja kollaažid, et aidata lastel väljendada oma mõtteid, tundeid ja vajadusi neile sobival loomingulisel viisil. Rõhuasetus on laste tugevustel, kohanemisoskustel ja traumateadlikul lähenemisel.

Kunstiteraapia seansse korraldame kogu 2024. aasta jooksul. Iga seanss kestab 1,5 tundi ja toimub kord nädalas, eelistatult pärast koolipäeva. Kokku on iga grupi jaoks plaanitud 6 seanssi. Rühmad koosnevad kuni 6 lapsest ning seansse juhivad Tallinna Ülikooli kunstiteraapia õppekava vilistlased ja tudengid – tegemist on Eesti ainukese kunstiteraapia kompetentsikeskusega.

Õpilastele vanusepiirangut ei ole, kuid ühte gruppi võiksid tulla enam-vähem sama vanad õpilased. Kunstiteraapia tunnid toimuvad tunni tellinud kooli ruumides. Ruum peaks olema vaikne, kuhu ei kosta koolimelu, seal peaks olema kraanikauss, laudade ja toolide liigutamise võimalus.

Enne seansside toimumist palume kooli poolt komplekteerida grupp ning küsida lastevanematelt ka kirjalik nõusolek Maailmakooli antud vormile. Seejärel lepivad TLÜ terapeudid kokku täpsed teraapia toimumise ajad.

Kui ka teie kool on huvitatud kunstiteraapia sessioonidest koolis õppivatele Ukraina päritolu õpilastele, võta ühendust mirjam@mondo.org.ee.

Kunstiteraapia sessioonid toimuvad ÜRO Pagulasameti UNHCR rahastatud Mondo projektist.

VAATA KÕIKI UUDISEID