Põlvkond piiri taga

Aasta: 2021 Pikkus: 28 min
Keeled: eesti, vene Subtiitrid: eesti
Riik: Eesti Autor: Terje Toomistu

“Põlvkond piiri taga” on Terje Toomistu dokumentaalfilm neist noortest, kes on eri põhjustel Eestist ära läinud. Filmi keskmes on põlvkond, kes astus ellu pärast Eesti liitumist Euroopa Liiduga ja otsustas minna välismaale tööle, õppima või lihtsalt maailma avastama. Ent aastaid hiljem pole Eestisse tagasi pöördumine sama lihtne. Tihti terendavad uues elukohas atraktiivsed karjääriperspektiivid ja paremad elutingimused ning on tekkinud olulised lähedased suhted. Inimesed armuvad ja abielluvad, leiavad uusi mugavustsoone ning viise, kuidas neist jälle välja astuda.

“Põlvkond piiri taga” toob vaatajani loo värvikate elusaatustega maailma eri paigus elavatest eestlastest, kes ausalt ja avatult jagavad oma isiklikke lugusid, mõtteid ja tundeid seoses rände, kuuluvuse ja juurtega.

Režissöör ja stsenarist Terje Toomistu, operaatorid Aivo Rannik ja Aleksandr Heifets, montaažirežissöör Madli Lääne, helirežissöör Indrek Soe, produtsent Terje Toomistu.

Filmi juurde on koostatud valik tunnikavasid gümnaasiumiastmele, mis aitavad filmi analüüsida geograafia, inimese- ja ühiskonnaõpetuse ainete raames.

Dokumentaalfilmi näitamise õigused on omandatud projekti „Jagatud teekonnad” raames, mida kaasrahastavad Euroopa Komisjon ja Eesti Arengukoostöö Keskus- ESTDEV. Õppematerjali sisu eest vastutab ainuisikuliselt MTÜ Mondo ja see ei kajasta tingimata rahastajate seisukohti.

Tagasi