07.05.20

Valikkursus “Globaliseeruv maailm” on nüüd digitaalselt Opiq keskkonnas

MTÜ Mondo teeb distantsõppe kõigile Eesti gümnaasiumi õpilastele ja õpetajatele lihtsamaks – koondasime valikkursuse “Globaliseeriv maailm” õppematerjalid Opiq keskkonda.

Maailma üleilmastumine ei näi pidurduvat ning oleme siin õpetajatele abiks selle mõjude mõistmisel ja õpetamisel. Gümnaasiumi valikkursust “Globaliseeruv maailm” on juba aastaid õpetanud mitukümmend Eesti kooli ning nüüd saab kogu materjali kasutada mugavalt ühes keskkonnas.

Lisaks kaasajastasime tekste ja lisasime tunnikavadesse uusi materjale. Näiteks leiab nüüd rahvastikurände ja paguluse teemade juurest eestikeelsete subtiitritega lühiklipid, uusi filme ning tunnikavasid filmide juurde. 

Valikkursuse kasutamiseks mine Opiq keskkonda ja logi sisse oma Stuudiumi või e-kooli kontoga. Kursuse materjalid on kõigile tasuta kättesaadavad. 

Opiqusse saab logida oma Stuudiumi või e-Kooli kontoga, ent materjali saab kasutada ka kontota. Selleks klõpsa õppematerjalil ning alusta õppimist ja õpetamist. Opiq keskkonnas toimetamiseks õpilase või õpetajana saad lisainfot Opiq veebilehelt või siit videost.

Anna kursuse kohta tagasisidet

Selleks, et kursuse kasutamine oleks kõikidele õpetajatele mugav ja lihtne palume sinu tagasisidet – anna meile teada aadressil mari@mondo.org.ee, kuidas õppematerjal Opiq keskkonnas töötab või kas vajad GM ja Opiq keskkonna teemalist koolitust. 

Valikkursus “Globaliseeruv maailm” on Eesti gümnaasiumides kasutusel aastast 2012, mil Haridus- ja teadusministeerium tunnistas kursuse ka Eesti parimaks õppematerjaliks. 2016. aastal andsime õpikust välja uustrüki ning 2020. aastal digitaliseerisime Opiq veebikeskkonnas. Materjali digitaliseerimist toetas Bridge 47.

VAATA KÕIKI UUDISEID