09.11.09

Tasuta linastused koolidele kodanikupäeval!

Kodanikupäeval 26.11. pakub Jaan Tõnissoni Instituudi “Vaata ja muuda” projekt koostöös Just Filmiga koolidele võimalust vaadata tasuta režissöör Havana Markingi dokumentaalfilmi “Afgan Star” (2009). Teleshow “Afganistan otsib superstaari” pole kohalike jaoks lihtsalt saade, vaid nende oma laulev revolutsioon, mille finaali vaatas 11 miljonit inimest ehk iga kolmas elanik. Talibani aastaid, mil muusika oli keelatud, mäletatakse veel selgelt ja popmuusika on noortele vabaduseiha tähtsaim sümbol. Saade annab võimaluse igaühele: mehed ja naised, erinevad hõimud ja rahvused, kõik on oodatud. Lõpuks ometi on ka naistel lava, kus särada. SMS-hääletus, kus meestel ja naistel on võrdne hääletusvõimalus, on paljude jaoks esimene kokkupuude demokraatiaga. Samas on vanameelsed rangelt saate vastu ning osalejad riskivad esinedes oma eluga. Dokumentaalfilm jälgib saate tegemist, osalejaid, fänne ja lõkkelelöönud kirgi alates esimestest voorudest kuni Kabulis toimunud finaalini. Filmi kommenteerib Rootsis elav Afganistani pagulane Farah Saighani.

Film linastub neljapäeval 26.11. kell 14.30 Solarises. Registreeri oma klass linastusele aadressil aliine(at)jti.ee. Tee seda kohe, sest tasuta kohti jätkub ainult kiirematele!

PS! Lisaks toimub samal päeval kell 17:00 tasuta linastus filmile “Slingshot Hip Hop”, mis näitab noorte Palestiina räpparite püüdlusi oma unistuste täitmiseks. Lisainfot leiad siit.

VAATA KÕIKI UUDISEID