04.02.19

2018. aasta Maailmanädalate konkursi võitja on Tallinna 32. Keskkool!

Maailmanädala tegevused Tallinna 32. Keskkoolis

Tallinna 32. Keskkool keskendus Maailmanädala raames peamiselt erinevatele kestliku arengu eesmärkidele ning laste ja naiste õigustele. Samuti käsitleti suurel määral koolipere eripärasid ning sellega seoses viidi läbi teemapäevi “Meie koolipere ja maailm”.

Kooliseintel ja kooli trepikodades olid üleval kestliku arengu eesmärke kajastavad plakatid, laste ja naiste õiguste alased infotahvlid ning lood lastest ja naistest Afganistanis, Keenias ja Kongos. II ja III korruse koridorides oli üleval rändnäitused: „Naised ühiskonna südames“ ja „Naised ja lapsed konfliktides“, raamatukogus temaatiline väljapanek. Kooliustel olid eri keeltes viisakusväljendid, mis sel nädalal ja edaspidigi võiks leida ohtralt kasutust.

Koolipäevi sisustasid ühistegevused, kohtumised külalistega, töötoad, maailmakino. Külalistega kohtumiste ja töötubade eesmärk oli pakkuda kaasamõtlemise võimalust ja laiendada kuulajate silmaringi.

Maailmanädala raames viidi läbi laste ja naiste õiguste teemaline meemikonkurss. Samuti sai kogu koolipere proovida ratastoolisporti ning Kongo rahvatantsu.

Maailmanädala aitas kokku võtta kestliku arengu teemaline viktoriin, milles osalesid 3-liikmelised võistkonnad kahes vanuseklassis: 5.-9. klass ja 10.-12. klass.

Loe lähemalt kooli kodulehelt.

Tallinna 32. Keskkool osales konkursil Maailmapäevad 2018 ning kokkuvõttes teenis konkursi võidu! Žürii hindas eriti kõrgelt maailmahariduse lõimingut kõigisse ainetundidesse. Maailmanädal toimus kogu koolis suurejooneliselt, oli nähtav eri kanalites ning kaasas aktiivselt nii õpetajaid, õpilasi kui ka põnevaid külalisi väljast. Võimekas tiim suutis tutvustada tervele koolile kestliku arengu eesmärke, uuris oma kogukonna mitmekesisust ning keskendus kahel päeval konkursi fookuses olevatele naiste ja lapse õigustele. Maailmanädala eestvedaja Maarit Jõemägi on võitnud võimaluse osaleda õppereisil Myanmari/Birmasse, mille planeeritav toimumise aeg on kevadel 2019.

PALJU ÕNNE!

VAATA KÕIKI UUDISEID