04.05.21

Maailmakooli tunnikavad keskkonnakuu filmidele

Alates 13. septembrist 2021 on ETV2  keskkonnakuu filmid taas Jupiteris vaadatavad.

Maailmakool valis välja kolm kliimamuutusi käsitlevat filmi ning koostas nende juurde tunnikavad.

Filmid on Jupiteris järelvaadatavad kuni  2022. a veebruarini.

“Väljasuremine: faktid” (“Extinction – The Facts”)

Vaid 40 aastaga on loomade asurkond kahanenud 60 protsenti. Miljonit taime- ja loomaliiki ootab ees väljasuremine, kui midagi kiiresti ette ei võeta. Sir David Attenborough võtab vaatluse alla väljasuremiskriisi, uurib põhjusi, mis kutsuvad esile loomade ja taimede kiire hävingu, ning pakub üleilmsele probleemile võimalikke lahendusi.

Väljasuremine: faktid tunnikava

Väljasuremine_ faktid (õpilase tööleht)

“Nüüd” (“NOW”)

Dokumentaalfilm üle maailma tegusevatest noortest aktivistidest, kes võitlevad enda ja planeedi parema tuleviku nimel. Maakera ja noori ähvardavad kliima soojenemine, loodusressursside ammendumine ning saastatus. Nad esitavad väljakutseid võimudele ning soovivad sotsiaalseid ja poliitilisi muutusi, mis peavad toimuma nüüd ja kohe. Noored peategelased räägivad intervjuudes, mis tunne on olla aktivist ja mis on praegu nende jaoks kaalul. Kogenud aktivistid ja eksperdid jagavad taustalugusid ning ennustavad, mida toob tulevik.

Nüüd tunnikava

Nüüd (õpilase tööleht)

“Õhukesel jääl” (“On Thin Ice”)

Venemaa polaaralad olid aastakümneid Lääne teadlaste jaoks keelutsooniks, mille kohta võis vaid oletusi teha. Ent nüüd õnnestus rahvusvahelisel teadlasterühmal seal esmakordselt põhjalikke vaatlusi ja katseid läbi viia. Tulemuseks oli ehmatav avastus – kliimamuutus on seadnud ohtu nii Siberi arvukate loomaliikide kui ka põlisasukate elu ja tuleviku. Uus Saksa dokumentaalfilm jälgib teadlasterühma tööd Siberi avarustes ning otsib vastust küsimusele, kas midagi annaks veel päästa.

Õhukesel jääl tunnikava

Õhukesel jääl (õpilase tööleht) 

Keskkonnakuu õppematerjalid valmivad MTÜ Mondo projektist 1Planet4All, mida kaasrahastab Euroopa Komisjon ja Eesti Välisministeerium arengukoostöö ja humanitaarabi vahenditest.

VAATA KÕIKI UUDISEID