23.05.19

Maailmahariduse suvekool 2019

Selle aasta maailmahariduse suvekool muudab asukohta ja liitub UNESCO Läänemere Projekti 30. juubeli tähistamisega!

Nimelt toimub MTÜ Mondo maailmahariduslik suvekool koostöös rahvusvahelise keskkonnateadlikkuse laagriga, mida korraldab Tartu Loodusmaja 26.-29. augustil Roosta Puhkekülas. Laagris jätkub tegevusi nii õpilastele kui ka õpetajatele ning fookuses on keskkond, kultuuriline mitmekesisus ning inimõigused

Kuna sel aastal sai UNESCO ühendkoolide Läänemere Projekt 30. aastaseks, siis keskendutakse laagris BSP* ajaloole, Läänemere teadusuuringutele ning piirkonna looduse uurimisele (reis Osmussaarele, orienteerumine rannikul, BSP programmid, erinevad teaduslikud töötoad). Lisaks toimuvad tegevused kultuuriliste erinevuste ja sarnasuste jagamiseks (kultuuriõhtud), ebavõrduse vähendamiseks (töötoad ja õppematerjalid laste- ja naisteõiguste teemadel) ning pakutakse võimalusi aktiivtegevuseks (ujumine, saun, laua- ja pallimängud, seikluspark, turniirid, Aafrika trummid jpm).
* BSP – Baltic Sea Project

Laagrisse on kutsutud õpetajad ja õpilased vanuses 13-19 Läänemere piirkonna riikidest, kuid kõige kaugemad külalised tulevad lausa Jaapanist! Prognoositav osalejate arv on 60, neist 20 õpilast ja 15 õpetajat Eestist. Tegevused toimuvad inglise keeles ning osalustasu on 40 eurot. Laager ja suvekool toimuvad Roosta Puhkekülas, Lääne-Nigula vallas, kuhu sõidetakse korraldatud ühisbussidega Tallinnast ja Tartust (ühisbusside marsruuti võidakse muuta vastavalt osalejate asukohale).

Registreerimine toimub“kes ees, see mees” printsiibil kuni 25. juunini või kuni kohti jätkub. Registreerimiseks palume täita ankeet SIIN

Info osalustasu maksmiseks ja laagriprogrammi saadame registreerunud osalejatele hiljemalt juuli alguses. Detailid ühisbussi marsruudi kohta (peatuskohad, ajad) saadetakse augustis osalejate e-posti aadressidele. Ingliskeelne info ürituse kohta ilmub ka Facebookis.

Maailmahariduse suvekooliga seotud küsimustele vastab Viktoria Rudenko (viktoria@mondo.org.ee), rahvusvahelise keskkonnateadlikkuse laagri kohta lisainfo saamiseks saab pöörduda Gedy Siimensoni poole (gedy.siimenson@teec.ee).

Laagri ja suvekooli toimumist toetavad SA Keskonnainvesteeringute Keskus, Haridus- ja Teadusministeerium ning Välisministeerum arengu- ja humanitaarabi vahenditest. 

VAATA KÕIKI UUDISEID