01.02.20

Lõppes projekt Fairtrade Youth

Jaanuaris lõppes Erasmus+ projekt “Uudsed aktivismi vormid õiglase kaubanduse edendamisel”, lühema nimega Fairtrade Youth. 

Selle raames viis grupp Tamsalu Gümnaasiumi noori läbi 5 õiglase kaubanduse teemalist töötuba oma eakaaslastele erinevatel Mondo haridusseminaridel (UNESCO ühendkoolide sügisseminaril ning Mondo maailmahariduskeskuse 2019. a suvekoolis) samuti korraldati töötubasid enda kodukoha lähedastes koolides (Tamsalu, Türi ja Rakke koolides). Töötoas osaledes said noored uusi teadmisi eksootiliste toiduainete tarbimise mõjust keskkonnale ning inimõigustele, õppisid tundma õiglase kaubanduse märgise tähendust ning osalesid rollimängus, mis avab kakaotootmise tagamaid.

Projekti käigus osalesid noored ka vastutustundliku tarbimise ja aktivismi teemalistes töötubades Soomes, Lätis ning Eestis. Seal said nad väärtuslikke kontakte ning omandasid uusi oskusi sotsiaalmeedia, tänavakunsti, populaarse hariduse ning teiste meetodite kasutamiseks aktivismis.

2019. a detsembris toimus koostöös ÜRO matke korraldustiimiga seminar “From production to waste: can trade be fair?”, mis toimus Botaanikaaias ja tutvustas noortele erinevaid jätkusuutlikkuse ja eetilise tarbimise aspekte, probleeme ja võimalikke lahendusi.

Projekti käigus said üle 160 noore ja haridustöötaja uusi teadmisi vastutustundliku tarbimise kohta, lõid uusi tutvusi sarnaste huvidega eakaaslastega ning laiendasid oma oskustepagasit nende teadmiste levitamiseks.

VAATA KÕIKI UUDISEID