02.03.12

Kunstikonkurss maailmapärandi teemal

Mida ühist on Tallinna Vanalinnal, Taj Mahalil, Botswana kivimaalingutel ja Machu Picchul?

Õige vastus on muidugi see, et nad on kõik UNESCO maailma kultuuripärandi nimekirjas, mis sisaldab unikaalseid ja asendamatuid kultuurimälestisi maailma igast nurgast.

2012 möödub 40 aastat maailma kultuuripärandi konventsiooni allakirjutamisest. Selle tähistamiseks korraldab UNESCO ERK koolidele kunstikonkurssi, mille eesmärgiks on siduda maailmapärandi paiku kaasaegse kunstiga. Loominguline ja inspireeriv konkurss on avatud UNESCO koolidele nii põhi- kui ka gümnaasiumiastmes. Valitud töödest kogutakse rändav kunstinäitus ning parimat tööd teenivad ka auhinna.

Selleks, et tutvustada näituse ideed ja korraldust, kutsume huvitatud koolide kunstiõpetajad koolitusele Tallinna 6. märtsil kell 11. Kohtumine toimub Sally stuudios (Aia 13b), mis on ka konkursi korraldamisel partneriks. Sally Stuudio http://www.kunstikeskus.ee/sally/tutvustus.html korraldas eelmisel aastal laineid löönud koolinoorte kaasaegse kunsti triennaali EKSPERIMENTA!

Konkursi üheks lõppväljundiks on näitus Tallinna vanalinna päevade raames Raekoja platsil asuvas Hopneri majas, kuhu iga osalev kool valib välja ühe töö. Vanalinna päevade korraldajatega on juba näituse osas kokkulepe olemas.

Koolituspäeva alguses on plaanis ka tulevase näitusesaaliga tutvuma minna. Peale näituse ülesseadmist on plaanis elamuspäev Tallinnas pikniku ja ekskursiooniga ning näituse avamine.

Kõik huvitatud kunstiõpetajad on kutsutud osalema! Registeerimine koolituspäevale aadressil jonnahelin@gmail.com hiljemalt pühapäeval 4. märtsil.

Kohtumiseni koolitusel,

Johanna Helin
UNESCO ühendkoolide koordinaator
53490814

VAATA KÕIKI UUDISEID