25.06.21

Euroopa päeva fotokonkursist võtsid osa noored Jõhvist, Tallinnast, Valgast, Pärnust ja Tamsalust

Euroopa päeva puhul korraldasid Euroopa Parlamendi Büroo Eestis, Euroopa Komisjoni esindus Eestis ja MTÜ Mondo Maailmakool õpilastele suunatud fotokonkursi “Euroopa minu elus”, millele sai töid esitada kuni 31. maini. 

Konkursile esitasid tööd kakskümmend üks noort vanuses 15-19 kuuest erinevast koolist üle Eesti: Jõhvi Gümnaasiumist, Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumist, Valga Põhikoolist, Pärnu Ühisgümnaasiumist, Tallinna Juudi Koolist ning Tamsalu Gümnaasiumist.

Esitatud pildid illustreerisid erinevaid noortele olulisi elemente elust Euroopas: palju mainiti vabadust, kaunist loodust ning võimalust tutvuda Euroopa erinevate maade ja kultuuridega. Mainiti ka kokkuleppeid kaubanduses ja tootmises, struktuurseid vahendeid, teede kvaliteeti ning töötajate õigusi. Kõige enam on aga noored välja toonud Eesti enda ilu, turvalisust, puhast loodust ja rõõmu selle üle, et nad elavad just Eestis, mis on Euroopa osa!

Žürii otsustas ära märkida kolme õpilase tööd:

  • Aleksandra Makarova, Pärnu Ühisgümnaasium
    Žürii arvates tõi Aleksandra hästi esile enda isikliku seose teiste Euroopa Liidu riikidega ja nende vahel liikumisega.
  • Anastassia Ivassjuk, Jõhvi Gümnaasium
    Žürii arvates oskas Anastassia tuua näiteid erinevatest Euroopa Liidu poliitikate ja toetustega seotud objektidest enda kodukandis ning anda piltidele konkreetseid selgitusi.
  • Marianne Lapin, Tamsalu Gümnaasium
    Žürii arvates ilmestas Marianne piltide valik hästi Euroopa Liidu vaba liikumist ja turvalisust nii isiklikel kui ka õpingutega seotud põhjustel.

Korraldajad on tänulikud ka Jõhvi Gümnaasiumile, kust laekus rekordarv konkursitöid: tervelt neliteist!

Auhinnad saadetakse ära märgitud tööde autoritele pakiautomaatidesse ja kõgile konkursist osa võtnud noortele koolidesse augustis. Soovime ilusat suve ja täname konkursi osalejaid aktiivse osavõttu eest!

Tutvu konkursitööde virtuaalnäitusega:

VAATA KÕIKI UUDISEID