17.04.22

EPASe kevadine võrgustikukohtumine toimub aprilli lõpus Tartus

Tartus 29. aprillil toimuval kohtumisel kujundame koosloomes järgmise õppeaasta programmi ja arutame, mis teeb EPASest väärtusliku võrgustiku. Hugo Treffneri Gümnaasiumis toimuvale kohtumisele saab registreerida 26. aprillini.

Euroopa Parlamendi partnerkoolide programm EPAS (i.k. European Ambassador School Programme) tegutseb kõigis Euroopa Liidu riikides ja alates 2021. aastast ka Eestis. Võrgustikku kuulub 2022. aastal 41 Eesti haridusasutust, keda esindavad tegevustes nii õpilased (Junior Ambassadors) kui õpetajad (Senior Ambassadors). Programmi eesmärk on tutvustada Euroopa parlamentaarset demokraatiat, Euroopa Parlamendi tegevust ning Euroopa väärtusi läbi temaatiliste arutelude, õppematerjalide levitamise ja kogemuste jagamise.

Kevadisele kohtumisele on oodatud kõik juba aktiivsed EPAS võrgustikus osalejad ja uued huvilised. Oodatud on nii õpetajad, 9.-11. klasside õpilased, juhtkonna esindajad kui ka teised koolikogukonna liikmed.

Tutvustame uutele tulijatele EPAS programmi ja vastame küsimustele. Näiteks räägime, millised rahvusvahelised võimalused avanevad EPASe võrgustikule lähikuudel ja järgmisel õppeaastal. Samuti tutvustame EL-teemalisi materjale, mida EP Eesti Büroo või Mondo pakub ning kuidas kohtuda Euroopa Parlamendi liikmetega ja tutvuda parlamendi tööga.

Kohtumise teises osas loome koos programmi järgmist õppeaastat. Palume teilt ideid ning arutleme, mis on võrgustiku väärtus, erisus ja sarnasus teiste võrgustikega.

Kevadise võrgustikukohtumise praktilise info ning teemad leiate sellest dokumendist. Facebookis leiate ürituse siit.

EPAS programmi koordineerivad koostöös Mondo ja Euroopa Parlamendi Büroo Eestis (EPLO). Programmiga liitumise info on Maailmakooli veebis.

VAATA KÕIKI UUDISEID