20.09.24

EPAS programmi avaseminar toob fookusesse õiglase kaubanduse

Kutsume kõiki Euroopa Parlamendi partnerkoolide programmi (EPAS) võrgustiku liikmeid ning programmist huvitatud õpilasi ja õpetajaid õppeaasta avaseminarile “Teadlikud valikud Euroopas: eetiline tarbimine ja õiglane kaubandus” 4. oktoobril Euroopa Elamuskeskuses.

Üritusel tutvustame EPAS programmi tegevusi ja jagame Euroopa Parlamendi valimiste järelkaja. Kuna oktoober on Balti riikides õiglase kaubanduse kuu, siis keskendume seejärel just õiglase kaubanduse ja eetilise tarbimise teemadele, mis on olulised nii Eestis kui kogu Euroopas. Globaliseerunud maailmas peame olema teadlikud, et igal meie ostul on mõju teistes riikides elavatele inimestele ja nende elukvaliteedile.

Eetiline tarbimine tähendab teadlikke ostuvalikuid, mis arvestavad tootmise mõju inimestele ja keskkonnale. Eetiline tarbija väldib tooteid, mis on toodetud ebaõiglaste või keskkonnakahjulike meetoditega, ja eelistab neid, mis on valmistatud eetilistes tingimustes.

Õiglane kaubandus aitab tagada, et tootjad Aafrika, Aasia ja Ladina-Ameerika riikides saavad oma töö eest õiglast tasu ning töötavad inimväärsetes tingimustes.

Võrgustiku esimesel kohtumisel sel kooliaastal uurimegi, millised on Euroopa Liidu eesmärgid seoses eetilise tarbimise ja õiglase kaubandusega ning millised on olulised õigusaktid selles valdkonnas. Näiteks hiljuti vastuvõetud ettevõtete jätkusuutlikkuse hoolsuskohustuse direktiiv. Mõtiskleme koos, miks on meil üldse eetilise ja õiglase käitumise jaoks direktiive vaja ning uurime, millised tarbimise ja kaubandusega seotud küsimused on meie ühiskonnas kõige teravamad..

Avaseminari teises osas toimuvad paralleelselt õiglase kaubanduse töötuba noortele ja temaatiline lühikoolitus/vestlusring õpetajatele. Kõige lõpus pakume läheneva õpetajate päeva puhul torti.

Vaata päevakava ja registreeru siin 1.oktoobrini.

VAATA KÕIKI UUDISEID