Veebikursus SAFER

Tere tulemast veebikursusele SAFER!

Õpetajate ja teiste haridustöötajate töö toimub nõudlikus keskkonnas, kus kajastuvad ühiskondliku arutelu kõik tahud. Meil on koolis peaaegu alati kiire. Tihti sooviksime kuni kolmetunnist tõhusat loengut ja töötuba, mis annaks diskrimineerimisele selge, praktilise ning lihtsa lahenduse. Rohkem ei olekski vaja. Kui see vaid oleks nii lihtne!

Kui hakkad diskrimineerimise kohta lugema ja seda valdkonda tundma õppima, saad peagi aru, et tegemist on väga keerulise nähtusega. Vaenukõne ja muud kergesti märgatavad diskrimineerimise vormid on vaid väike silmatorkav osa, mida on näha ja kuulda. Aga probleemi juured peituvad sügavamal, ulatudes kaugele ajalukku. Võib-olla seetõttu tundub sageli, et diskrimineerimist ära hoida on väga raske. Me püüame lahendada probleeme, mida näeme, aga ainuke püsiv lahendus on tegeleda nende probleemide algpõhjustega.

Veebikursus SAFER keskendub lahenduste leidmisele, et vältida diskrimineerimist koolikeskkonnas. See toetab haridustöötajaid, et neil oleks rohkem oskusteavet ning suurem pädevus, et diskrimineerimisele selle kõigis vormides vastu astuda.

Kursus on osa Erasmus+ projektist “SAFER: Schools Act For Equal Rights” (“Turvaline kool kõigile”). Veebikursuse sisu põhineb käsiraamatul “Tackling Discrimination: My Learning Diary”, mille on koostanud Amiirah Salleh-Hoddin, Tadeja Pirih ja Eeva-Liisa Kiiskilä. Kursus on kõigile tasuta, aga palume teil registreeruda.

Veebikursuse eesti- ja venekeelse versiooni loomine toimus MTÜ Mondo projektist „Maailmaharidus lasteaiast gümnaasiumini; Eesti panus kestliku arengu eesmärkidesse”, mida toetab ESTDEV – Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskus.

Back