EPAS programmi õppematerjalid

Euroopa Parlamendi partnerkoolide programm EPAS sai alguse 2016. aastal ning selle eesmärk on tutvustada Euroopa parlamentaarset demokraatiat, Euroopa Parlamendi tegevust ning Euroopa väärtusi.

Tänaseks on EPAS programm laienenud kõigisse Euroopa Liidu riikidesse ja Eestis koordineerivad selle tegevusi Euroopa Parlamendi Eesti Büroo (EPLO) ning Mondo Maailmakool. EPAS lühend tuleneb programmi ingliskeelsest nimest European Parliament Ambassador School. Loe EPASe kohta rohkem Maailmakooli veebist.

1. Euroopa Parlament pakub erinevaid vahendeid, millega tuua Euroopa interaktiivselt õpilastele lähemale. EPAS programmi ametlikult veebilehel asub õppematerjalide portaal, kust võib leida õppetunde, temaatilisi mooduleid, pedagoogilisi töövahendeid ja audiovisuaalseid materjale asjakohaste Euroopa teemade arutamiseks, arutelude tekitamiseks ja õpilastega mängulisel viisil töötamiseks. Õppematerjalid on saadaval nii eesti kui ka kõigis teistes Euroopa Liidu ametlikes keeltes.

Kõik EPAS programmi õppematerjalid

2. Õppevahend „Europe@school – õppetunnid Euroopa Liidu kohta“ sisaldab seitset iseseisvat moodulit, mida võib ka eraldi kasutada, ning õpetajate käsiraamatut interaktiivsete tegevuste rakendamiseks klassiruumis. Eesmärk on tutvustada Euroopa Liitu, selle liikmesriike, ajalugu, väärtusi ja mõju meie igapäevaelu seisukohast. Õppevahend sisaldab ka meediapädevust ja desinformatsiooni käsitlevat moodulit. Materjal järgib mängimise teel õppimise metoodikat, sisaldades viktoriine, rollimänge ja interaktiivseid harjutusi. See on ideaalne vahend kesk- ja kutseõppeasutuste õpilastele.

Õppevahend »Europe@school – õppetunnid Euroopa Liidu kohta“

2. Selleks et aidata õpilastel saada teavet, kuidas EL toimib, on ka teised Euroopa Liidu institutsioonid ning muud valitsus- ja valitsusvälised asutused koostanud hulgaliselt materjale. Ka siit laite inspiratsiooni õppetundideks või võrgustikutöö võimalusteks teiste koolide ja õpetajatega kogu ELis. Ka siin on õppematerjalid nii eesti kui ka kõigis teistes Euroopa Liidu ametlikes keeltes.

Euroopa Liidu õpinurk

Назад