Ghana

450px-Flag_of_Ghana.svg_-300x200
Kongo küla asub Ghana põhjaosas, kus kliimamuutuste ja kõrbe pealetungi tõttu on vähenenud inimeste võimalused teenida piisavalt sissetulekut, et harida oma lapsi.  Piirkonna üldisteks probleemideks on kõrbestumine, vaesus ja sellest tingitud sundränne, mille tõttu jäävad pered isata. Laste töötamine on tavaline nähtus – üksikemadel on raske hoolitseda laste ja nende hariduse eest.

Loe pikemalt SIIT.

Millicent-Abaa-200x300
Millicent Abaa 
on 17-aastane tüdruk Põhja-Ghana Kongo külast, kes lõpetas põhikooli Eesti toetaja abil ja alustas 2013. aastal õpinguid Gowrie keskkoolis. Millicent on pärit neljalapseliselt perest; tema ema ja isa surid, kui Millicent oli veel väike. Nüüd on Millicent päris üksi, sest hiljuti surid ka tema kasuema ja vanaisa. Keskkoolitasude kogumiseks läks Millicent 300km lõunapool asuvasse suurlinna Kumasi, et turul teenida raha asjade tassimisega. Seal teenitud rahast siiski keskkooli jõudmiseks ei piisanud. Tänu MTÜ Mondo Tarkusefondi toetusele ei lõppenud tüdruku koolitee.

Solomon-Bugre-200x300
Solomon Bugre Ndoyine 
on 27-aastane noormees, kes pürgib õpetajaks. Tema teel on lisaks rahale olnud veel üks suur takistus – ta kaotas 11-aastaselt meningiidi tõttu nägemise. Pärast vanemate surma ei suutnud akadeemiliselt tubli ja hea suhtleja Solomon enam koolimaksu maksta. Nüüd on ta omandamas õpetajakutset NJA hariduskolledžis MTÜ Mondo Tarkusefondi ja sugulaste toel.

Tutvu teiste stipendiaatidega SIIN.

Back