Osa millestki suuremast

Year: 2021 Length: 95 min
Languages: inglise Subtitles: eesti, vene
Country: Prantsusmaa Author: Flore Vasseur

“Osa millestki suuremast” portreteerib 18-aastase Indoneesia neidu Melati Wijsenit, kes on rahvusvaheliselt tunnustatud plastireostuse vastu võitlev aktivist. Melati tahab mõista, kuidas oma mõju aktivistina suurendada, ning asub selleks reisile, et kohtuda teiste keskkonna- ja sotsiaalse õigluse eest seisvate noortega maailma erinevatest paikadest. Oma rännaku jooksul jõuab ta Indoneesiast Kreekasse, Malawisse, Liibanoni, Brasiiliasse, Ugandasse ja Ameerika Ühendriikidesse ning kohtub aktivistidega, kes seisavad pagulastele hariduse tagamise,  keskkonnaõigluse, toidujulgeoleku, sõnavabaduse, soolise võrdõiguslikkuse, noorte jõustamise ning pagulaste päästmise eest merel.

Filmis astuvad üles aktivistid Mary Finn, Memory Banda, Mohamad al Jounde, Rene Silva, Winnie Tushabe ja Xiuhtezcatl Martinez, kelle kohta täiendavat infot leiate filmi kodulehel.

Filmi toetavad mitmekülgsed hariduslikud materjalid ja tunnikavad (inglise keeles).


Filmi litsents ja subtiitrid on omandatud projektide „1Planet4All” ja “Maailmaharidus – teadlik tegutsemine õiglase, kestliku ja rahumeelse ühiskonna nimel” raames, mida rahastavad Euroopa Komisjon ja ESTDEV – Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö keskus. Sisu eest vastutab ainuisikuliselt MTÜ Mondo ja see ei kajasta tingimata rahastajate seisukohti.

Back