Kirjutades tulega

Year: 2021 Length: 92 min
Languages: hindi Subtitles: eesti, inglise
Country: India Author: Sushmit Ghosh, Rintu Thomas

“Kirjutades tulega” on India dokumentaalfilm, mis jälgib daliti ehk “puutumatute” kasti kuuluvate naisajakirjanike tööd. See on esimene India täispikk dokumentaalfilm, mis nomineeriti 2021. aastal Oscarile parima dokumentaalfilmi kategoorias. Film on kogunud kiitust nii filmifestivalidelt kui ka kriitikutelt, võites mitmeid rahvusvahelisi auhindu ja saades ka meedialt positiivset tagasisidet.

Filmi keskmes on grupp naisajakirjanikke, kes juhivad Khabar Lahariya nimelist ajalehte. Pärast 14 aastat trükimeedias tegutsemist lähevad nad digimeediale üle ja raporteerivad enda ümber toimuvat läbi nutitelefonide. Nad julgevad võtta riske, seades sealjuures ohtu oma isikliku turvalisuse, et katta riigis toimuvaid poliitilisi, sotsiaalseid ja kohalikke uudiseid just naiste vaatenurgast. See teekond viib nad maa-alusest võrgustikust iseseisva meediaimpeeriumini, mille YouTube’i kanalil on nüüd muljetavaldavad 10 miljonit vaatamist.

Soovitatud õppetegevused:


Filmi näitamise õigused on omandatud projekti „Maailmaharidus lasteaiast gümnaasiumini; Eesti panus kestliku arengu eesmärkidesse” raames, mida toetab ESTDEV – Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskus.

Back