E-külalistund. Reet Aus "Kuidas läbi disaini maailma parandada?"

Selles e-tunnis saavad õpilased teada, kuidas näeb välja riiete tootmisahel alates puuvilla kasvatusest kuni pusa ära viskamiseni Bangladeshi ja Keenia näitel. Lisaks mõtiskleme, millest lähtuvalt oma rõivaid valida ja kuuleme paari näidet, kuidas saab arengukoostöö kaudu teisi riike aidata.

Reet Aus on Eesti Kunstiakadeemia vanemteadur, jätkusuutliku disaini labori eestvedaja ja väärtustava taaskasutuse (upcycling) meetodit rakendav disainer. Ta on platvormi Trash to Trend looja, ettevõtete Aus Design ja Upmade asutaja ning on töötanud teatrikunstnikuna Von Krahlis, Tallinna Linnateatris, Nargen Operas ja mujal. Reet Aus on ka disaininud kostüüme mitme Eesti filmi jaoks.

Maailmakooli filmikogust leiate Reet Ausi filmi “Moest väljas” (2015), mis kajastab kõige kahjulikumaid tarbimisviise, mida moetööstus toidab ja inspireerib. Aastal 2024 saab valmis Reet Ausi järgmine dokumentaalfilm “Completely Out of Fashion”.

E-külalistund on mõeldud 7.-9. klasside õpilastele ja selle juurde on loodud õppematerjalid. Kutsume teid loengut kuulates esineja märguande peale video pausile vajutama ning paluma õpilastel teha u 5-10 minutiline grupiarutelu. 

Tunnikava

Tööleht

Tagasi Kooli külalistund valmis MTÜ Mondo projektist „Maailmaharidus lasteaiast gümnaasiumini; Eesti panus kestliku arengu eesmärkidesse”, mida toetab ESTDEV – Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskus.

Back