Katsumuste loos

Год: 2023 Продолжительность: 62 min
Языки: inglise, prantsuse, flaami Субтитры: eesti
Страна: Holland Автор: Eefje Blankevoort, Sajid Khan, Els van Driel

Seda nimetatakse «mänguks»: eluohtlikku teekonda, mille tuhanded saatjata alaealised igal aastal ette võtavad, et otsida kaitset Lääne-Euroopas. SK jaoks algas «mäng» pärast seda, kui Taliban tappis tema isa. Iraani ja Türgi kaudu Ida-Euroopasse põgenedes liikus ta oma sihtkohale aina lähemale. Tema teekonda takistasid põgenike suhtes vaenulikud kohalikud ja vägivaldsed piirivalvurid. Oma telefonikaameraga salvestatud klippides ja sõnumites filmitegijatele Eefje Blankevoortile ning Els van Drielile andis ta oma teekonnast üksikasjaliku pildi.

SK uskus, et  Euroopasse jõudes saab ta minna kooli ja uut elu alustada. Belgiasse saabudes ja varjupaika taotlema asudes algas aga hoopis uus mäng – «mõttemäng». Film annab sügava sissevaate noore inimese katsumustesse põgenikuna. Vaimset pinget põhjustab üheltpoolt varjupaigataotluse bürokraatia ja teadmatus tuleviku osas ning teisalt kodumaalt tulevad murettekitavad sõnumid. Alaealisena üksi võõras keskkonnas nende katsumustega toimetulek nõuab suurt vastupidavust, mida kahjuks kõigil noortel ei ole.

Filmi litsents ja subtiitrid omandati ÜRO Pagulaste Ülemvoliniku Ameti (UNHCR) rahastatud Mondo projektist ”Bridges of Belonging”.

Назад