Õppematerjal "Toidupäevad koolis: meetodeid ja tegevusi toidupäevade korraldamiseks"

Toit on eluks hädavajalik – see peab andma piisavalt energiat ja toitaineid, et kindlustada inimese normaalset kasvu, arengut ja tervist. Me puutume toiduga kokku iga päev. Kui tihti aga mõtleme sellele, kuidas toit meie taldrikule jõuab? Kas teame, milline on olnud meie toidu teekond? Suur osa toidust, mida sööme, ei pärine mitte kodumaalt, vaid maailma eri paigust.
Me elame globaalses vastastiksõltuvuses.

Õppematerjalist  leiab meetodeid ja tegevusi koolis toidupäeva või -nädala korraldamiseks, samuti on pandud kokku mõned variandid, kuidas konkreetsemaid teemasid toidupäevade raames käsitleda. Materjali on koostanud Laagri kooli õpetaja Liina Saaremäe, kes tegutses 2014. aastal kolm kuud Mondo vabatahtlikuna Ghanas.

Loodame, et antud materjalist on abi kooli toidupäevade korraldamisel!

“Me sööme suuga, ka silmadega, kuid globaalses mõttes tuleks kasuks, kui me sööksime ka mõistusega.”

Õppematerjal „Toidupäevad koolis: meetodeid ja tegevusi toidupäevade korraldamiseks”

Õppematerjali lisad:

Eesti ja Ghana lipud

Fotod

Näitused ja dokumentaalfilmid

Silbid ja sõnad “ÜRO kestliku arengu eesmärgid ja toiduturvalisus”

Võistlusmäng “Maailma köök” sildid


Õppematerjali „Toidupäevad koolis: meetodeid ja tegevusi toidupäevade korraldamiseks” koostamist ja trükki on toetanud Euroopa Komisjon projekti „Maailmaharidus sotsiaalainetes” kaudu, samuti Eesti Välisministeerium arengukoostööks ette nähtud vahenditest. Materjali sisu eest vastutab MTÜ Mondo ja see ei esinda Euroopa Liidu seisukohti.

Tagasi