Miinimäng

Miinimäng juhib tähelepanu maamiinide probleemile maailmas. Maamiine leidub enam kui 80 maailma riigis, aga enamike Euroopa riikide inimeste jaoks on probleem olematu ja nähtamatu.

Mängu ettevalmistus:

1. Trüki välja ja lõika lahti sildid lugudega (maamiinisildid). Vajadusel tee siltide lehest mitu koopiat, nii et iga osaleja kohta oleks üks silt.

2. Rulli sildid kokku ja pane kotti või kübarasse või karpi, et neid saaks sealt loosiga tõmmata.

3. Samuti trüki igale osalejale infoleht maamiinide kohta (Maamiinimissid).

4. Vaja läheb ka maalriteipi.

Mängimiseks on sobiv aeg näiteks söögivahetund või lõunapaus. Oluline on, et inimestel oleks mõni muu ülesanne, mille käigus nad ka mängu mängivad.

1. Lase igal osalejal valida endale silt ning lugeda sealt ette oma lugu.

2. Kui osaleja lugu ütleb, et ta on saanud vigastada, siis märgi maalriteibiga vigastada saanud koht (nt. kui jalg on vigastatud, siis mässi teip ümber jala), et kõik teaksid, kes on kust viga saanud. Mängu käigus ei tohi osaleja vigastada saanud kehaosa kasutada. Näiteks kui üks jalg on saanud viga, siis tulebki teisel jalal hüpata. Kui üks käsi on saanud viga, tuleb süüa teise käega jne. Need osalejad, kelle loost selgub, et nad ei ole vigastatud, peavad teisi aitama.

3. Anna igale mängijale infoleht maamiinide kohta ja palu see äbi lugeda.

4. Kui lõunapaus (või muu tegevus) on läbi, siis kogu mängijad kokku ning arutlege. Mis tunne oli nendel mängijatel, kes mängult viga said? Mis tunne oli neil, kes ei saanud? Kas nad aitasid teisi? Mida uut said osalejad maamiinidest teada? Kas meie saaksime kuidagi maamiinide probleemi lahendamisele kaasa aidata?

Tagasi