25.01.21

Uus näitus räägib rände mõjust popmuusika ajaloole ja arengule

MTÜ Mondo näitus “Muusikalised teekonnad” räägib muusikast nii, nagu ükski varasem näitus Eestis seda teinud pole – rände võtmes. Näitus on avatud Viimsi Raamatukogus märtsi lõpuni.

Näituse juurde kuulub haridusprogramm ning õpilaste grupid on oodatud rände ja popmuusika teemalistele kohtumistele. Selleks tuleb oma huvist teada anda meelis@mondo.org.ee. Üritused on tasuta.

10 muusikažanri

“Muusikalised teekonnad” interaktiivne sein tutvustab kümmet muusikažanrit ja nende arengut läbi rännakute ajas ning ruumis. Žanrite arengu teekonnad pole olnud sirged ega kerged, palju on sündinud läbi pisarate, vaeva, koduigatsuse, lootuse, armastuse ja vastuhaku. Ükski neist žanritest ei oleks sündinud inimeste rändamiseta.

Külastajad saavad žanrite kohta lugeda, vaadata videoid ja kuulata popmuusika näiteid. Selle kaudu pöörame tähelepanu asjaolule, et rändel on oluline osa inimkonna ajaloos ning see on mõjutanud ka neid eluvaldkondi, mida esmapilgul rändega ei seostata.

Interaktiivne sein on loodud Euroopa Komisjoni ja Kodanikuühiskonna Sihtkapitali kaasrahastatud projekti “Jagatud teekonnad: faktid ja lood rändest 21. sajandil” raames.

VAATA KÕIKI UUDISEID