01.09.22

Uude õppeaastasse koos Maailmakooliga!

Mondo Maailmakooli uue õppeaasta kalender on täis põnevaid koolitusi, konkursse ja üritusi. Siit saad kiire ülevaate kus ja millal kaasa lüüa – eriliselt võtame tänavu fookusesse mitmekultuurilisuse, aga jätkame ka rände ja kliimamuutuste teemadega. Kõige kiiremini saad uut infot, kui jälgid meid sotsiaalmeedias ja liitud meie uudiskirjaga.

Tähtsad kuupäevad

Mitmed kuupäevad saad juba kalendrisse märkida ja end sündmusele kirja panna. Septembri sündmused on välja toodud siin, aga kogu õppeaasta kalendrit vaata siit.

13. september “Maailma hoidjate lood” koolitus alushariduse õpetajatele Polina Tšerkassovaga

22. september Noorte kliimapäev Matsalu Filmifestivalil 

27. september, 4. oktoober, 6. oktoober Rände ja mitmekultuurilise õpikeskkonna teemalised koolituspäevad Tallinnas, Jõhvis ja Tartus 

28. september Koolituspäev “Ränne ja mobiilsus 21. sajandil” koostöös Tallinna Õpetajate Majaga (põhikooli III aste ja gümnaasium)

29. september XXV Avatud Ühiskonna Foorum: Kliimamuutused ja ränne

30. september EPAS programmi hooaja avaüritus “Noored kriiside keskel” Tallinnas ja Zoomis

30. september Rahvusvaheline kliimateemaline noorteüritus: “Inspired! Let’s open up for sharing and caring” Tallinnas ja Zoomis

30. september Tänavakunsti kleepsude konkursi tähtaeg

Koos õppimine

Kogu õppeaasta jooksul kutsume sind korraldama oma noortega maailmapäevi teemal “Lapsed ja noored ühiskonna kriiside keskel”. Maailmapäevade raames anname õpilastele võimaluse mõista globaalseid probleeme ja tegutseda positiivsete muutuste loomiseks. Õpime ka teiste riikide õpilastelt. Sõpruskoolide võrgustik annab võimaluse õppida koos näiteks Ghana või Afganistani noortega. Kevadel kutsume taas noori ÜRO matkele, et rahvusvahelisi otsustusprotsesse läbi mängida.

Konkursid

Igal aastal imetleme oma tiimiga noorte nutikaid lahendusi ja loovaid lähenemisi suurtele globaalsetele probleemidele. Ka sel aastal kutsume noori oma nägemusi mitme konkursi raames jagama.  30. september on tänavakunsti kleepsude konkursi tähtaeg ja esimesed kliimamuutuseid käsitlevad teosed on juba palju tõotavad. Mondo noortekonkursi kuulutame välja oktoobris.

Sellel õppeaastal proovime meeles hoida, et hoolimata globaalsetest kriisidest ei tohiks me hirmu tunda, käega lüüa või kramplikult paigale jääda. Loevad ka väikesed sammud, mis viivad suurte muutusteni.

Kohtumiseni!

Mondo Maailmakooli tiim

VAATA KÕIKI UUDISEID