Sanitaartingimuste parandamine

    Arhiveeritud — Kategooriad:

Puudulikest sanitaartingimustest põhjustatud haigused mõjutavad miljonite inimeste, eelkõige laste elusid. Kõhulahtisusega seotud haigusi peetakse teiseks kõige sagedasemaks alla viie aastaste laste surmade põhjuseks arengumaades. Düsenteeria tapab rohkem inimesi kui HIV/AIDS, malaaria ja leetrid kokku ning põhjustab surma iga 20 sekundi järel. Lõviosa neist juhtub Aasias või Saharast lõunasse jäävas Aafrikas.

Kehvad sanitaartingimused mõjutavad teismeikka jõudnud tüdrukute kooliskäimist. Igal kuul jätavad paljud tüdrukud ühe nädala kooli minemata, sest häbenetakse oma olukorda. Emotsionaalne stress, kõhuvalud ja põiehaigused on kehvade tingimuste otseseks tulemuseks.

Kas Sa tead, et igal kolmandal inimesel maailmas ei ole ligipääsu puhtale ja privaatsele kempsule ja et üle miljardi inimese peab oma häda ära ajama lageda taeva all? Tänapäeva inimestel maailmas on rohkem mobiiltelefone kui käimlaid.

MTÜ Mondo üheks arengukoostöö eesmärgiks on tagada kogukondadele paremad sanitaartingimused, mis aitavad vähendada haiguste levikut ning julgustada tüdrukutel käima muretult koolis. Ühe kempsu rajamine maksab ca 20-150 eurot, millest osa kogume annetusena.

Oleme juba aidanud rajada 32 välikäimlat Põhja-Afganistanis ja Lääne-Keenias. 2015. aasta jooksul on plaanis rajada veel vähemalt samapalju külakeskustesse ja tüdrukute koolide juurde Faryabi piirkonnas Afganistanis, Lääne-Keenias ja Põhja-Ghanas.

Tagasi